Vliegen bij de KZC

Oud hout

De Kennemer Zweefvlieg Club is een club waar vliegen, veiligheid en gezelligheid samengaan. We vliegen alle weekenden van begin maart tot en met eind november op ons vliegveld tussen Noordwijk en Zandvoort. Ons vliegveld is prachtig gelegen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Op elke vliegdag is er een instructeur aanwezig om de leerlingen te leren vliegen. Daarnaast doen onze leden zoveel mogelijk onderhoud zelf. Hiermee houden we onze contributie zo laag mogelijk.

Gedurende het seizoen organiseren we diverse activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld elk jaar een familiedag, waarop familie en vrienden een keer kunnen meevliegen, en vliegen we op de langste vliegdag van het jaar van zonsopgang tot zonsondergang. Daarnaast gaan we in het voorjaar vaak naar Terlet en in de zomer gaan we twee weken naar het buitenland. Op ons eigen veld hebben we een hoogtebeperking omdat we dichtbij het controlegebied van Schiphol liggen. Het echte thermiek en overlandvliegen doen we daarom vooral veel vanaf andere vliegvelden.

Na het vliegen zijn veel van onze leden te vinden in ons gezellige clubhuis om daar gezamenlijk te eten en over de vliegdag na te praten met een drankje.

 

Meer informatie

De historie van de KZC