Lidmaatschap

Zonsondergang langs de vleugel

lidmaatschap

De contributie voor het lidmaatschap van de KZC bedraagt in 2024 € 930,00 per jaar en hierbij is de volledige vliegopleiding inclusief instructeur inbegrepen. Voor dit bedrag mag je vanaf maart tot en met november elke weekenddag komen vliegen! Daarnaast krijg je van ons een logboek, theorieboek en mag je tijdens de winter gratis deelnemen aan theorielessen. Het lidmaatschap houdt in dat je tijdens de wintermaanden verplicht moet meehelpen aan het onderhoud van de vliegtuigen en het rollend materieel. Hierdoor kunnen wij de contributie zo laag mogelijk houden.

Medische keuring

Om te mogen zweefvliegen moet je medisch gekeurd worden. De kosten hiervoor zijn rond de €150 en de keuring is tot 5 jaar geldig. Als je lichamelijk gezond bent is het halen van deze keuring meestal geen enkel probleem. Bij twijfel kunnen je ons altijd eerst om advies vragen!

Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart

Verder moet je lid worden van de KNVvL. Dit lidmaatschap is verplicht omdat het een WA-verzekering bevat en kost jaarlijks €184.

Lengte en gewicht 

De maximale lengte om lid te worden is 1.90 meter. Soms is het mogelijk om lid te worden als je langer bent. Hiervoor moet er eerst gepast worden in een van onze tweezitters. Het maximale gewicht is 95 kg inclusief kleren. 

Ifly 2.0 Kortingsregeling

Voor jongeren in de leeftijd van 14 t/m 21 jaar (op 1 mei van het jaar van deelname aan de regeling; inschrijven als 13 jarige mag dus met interesse in de luchtvaart en zweefvliegen bestaat er een regeling voor een financiële tegemoetkoming in de kosten van de sport. Lees alles hierover op deze pagina.

Meer informatie

Vragen en Antwoorden over het lidmaatschap

Lid worden van de KZC

Wil je je opgeven of wil je vrijblijvend meer informatie?
Neem dan contact op met onze coördinator "nieuwe leden":

Commissie Nieuwe Leden: Email: info@kzc.nl