Veel gestelde vragen over het meevliegen

Zonsondergang boven het Langeveld

Op welke dagen doen jullie aan passagiers vliegen?
We doen het passagiers vliegen op woensdag vanaf 18:00 uur. Het is dus niet mogelijk om op een weekenddag mee te vliegen.

Hoe lang duurt een vlucht?
Een vlucht duurt ongeveer 7 minuten.

In welke tijdsperiode doen jullie aan passagiers vliegen?
Het passagiers vliegen loopt van april t/m september.

Wat zijn de kosten voor het meevliegen?
De prijs van een vlucht bedraagt €60. In het geval je niet mee kan vliegen in het seizoen waarin je geboekt hebt of de vliegdag waarop je had geboekt gecanceld is, dan blijft je ticket geldig.

Hoeveel vluchten maken jullie per uur?
Gemiddeld maken we zes starts per uur.

Hoeveel personen kunnen mee in het zweefvliegtuig?
Het passagiersvliegen doen we met de twee tweezitters van het type ASK-21 die we in ons beheer hebben. De vluchten worden uitgevoerd door instructeurs of ervaren leden die een aantekening op hun vliegbrevet hebben dat zij passagiers mogen rondvliegen. Dit betekend dus dat per vlucht één passagier mee kan.

Is er een minimumleeftijd om mee te vliegen?
Deze is er in principe niet. Wees wel bewust dat uw kind het spannend kan vinden en dat indien uw kind klein is nog niet over de rand van de cockpit kan kijken.

Is het ook mogelijk om bedrijfsuitjes bij jullie te organiseren?
Ja dit is zeker mogelijk. Stuur hiervoor een mailtje naar meevliegen@kzc.nl met het aantal personen en voorkeursdatum. We ontvangen jullie graag op ons veld! Bij groepen groter dan 30 passagiers is het ook mogelijk om mee te vliegen, maar dan zijn we wel genoodzaakt het meevliegen over meerdere dagen te spreiden.

Gaat het vliegen door met slecht weer?
Zweefvliegen is een weersafhankelijke sport. In het geval het regent, te bewolkt is of te hard waait, zijn we helaas genoodzaakt de vliegdag af te lassen.

Is er maximaal gewicht/lengte voor het meevliegen?
De maximale lengte van een passagier om mee te kunnen vliegen is 1.95 meter.
Het maximale gewicht van een passagier om mee te kunnen vliegen is 100 kg.

Wat gebeurt er als de vliegdag geannuleerd wordt?
Als je vlucht gecanceld wordt, bijvoorbeeld door slechte weersomstandigheden, wordt je voucher vrijgegeven en kun je de vlucht opnieuw inplannen. Het voucher blijft altijd geldig tot je hebt gevlogen.

Wanneer kan ik zien of een vliegdag doorgaat of niet?
Op de dag van je vlucht is vanaf 16.00u de gele banner op de voorpagina van onze website (www.kzc.nl) te lezen of de vlucht doorgaat