Ka6 start aan de lier

Vliegen bij de KZC

De Kennemer Zweefvliegclub is een club waar vliegen, veiligheid en gezelligheid samengaan. We vliegen alle weekenden van begin maart tot en met eind november op ons vliegveld in de Duinen tussen Noordwijk en Zandvoort. Ons vliegveld is prachtig gelegen in de Amsterdamse Waterleidingduiden. Op elke vliegdag is er een instructeur aanwezig om de nieuwe leden te leren vliegen. Iedereen heeft een taak op het vliegveld tijden het vliegbedrijf, maar ook daarbuiten wordt zoveel mogelijk door de leden zelf gedaan.

 

Vliegen bij de KZC

Aan het begin van het jaar starten we de eerste vliegdag met een gezamenlijk ontbijt en een instructie-ochtend voor de nieuwe leden. We hebben diverse vliegkampen in het jaar op andere velden. In het voorjaar gaan we vaak naar Terlet en in de zomer gaan we twee weken naar het buitenland. Op ons eigen veld hebben we een hoogtebeperking omdat we in het gebied van Schiphol liggen. Het echte thermiekvliegen en overland vliegen doen we daarom vooral veel op andere vliegvelden.

 

 

Ontbijt op de eerste vliegdagNa het vliegen

Aan het eind van de vliegdag, als alles weer in de hangaar staat, praten we gezellig na aan de bar met een drankje en geregeld ook met een hapje.

We zijn een actieve club met allemaal enthousiaste leden met een gezamenlijke passie: zweefvliegen!